Geachte klant,
Hierbij vindt U onze uitgebreide suggestiemenu’s voor Uw feestgelegenheid.
Deze offerte is inclusief wijnen, koffie en aperitief. (excl. waters, soft drinks, bieren).
Het restaurant biedt plaats aan groepen tot 70 personen. Tevens beschikken we voor kleinere groepjes over een apart zaaltje tot 23 personen. Ideaal voor een familiefeest, communie, bedrijfsfeest of vergadering.
Elke ruimte in de zaak geeft u een prachtig zicht op de tuin en de barruimte. In de tuin kunt u genieten van het aperitief, dessert en koffie indien het weer dit toelaat. Onze backyard is een oase van groen en rust waar het rond de vijver genieten is van huppelende konijntjes, sierlijke pauwen en eendjes. Het terras naast de wintertuin beschikt over verwarming. Het interieur is huiselijk cosy met een tijdloze flamand-toets en steeds up-to-date gedecoreerd in thema. Op warme dagen is er airco aanwezig!
Het Retro-team zal U gastronomisch verwennen! Elk menu wordt met de grootste zorg bereid, uiteraard met marktverse produkten. De suggesties zijn volledig vrijblijvend en kunnen steeds gecombineerd worden met een ander suggestiemenu.
Let wel: Het is steeds de bedoeling dat het ganse tafelgezelschap dezelfde menu kiest. (voorbeeld zalm uit voorstel 3 / de kwartel uit voorstel 2 / het fruitgebakje uit voorstel 1).
Op deze manier kunnen wij U de optimale kwaliteit en service garanderen.
Uitzonderingen voor vegetarisch (groentenschotel, vis in plaats van vlees) zijn uiteraard geen enkel probleem indien dat op voorhand is afgesproken (supplement 5€ per wijziging). De gekozen groepsmenu dient ten laatste een week op voorhand doorgegeven te worden, omdat wij uitsluitend met dagverse producten werken.
Wij hopen u hiermee van dienst te kunnen zijn en kijken reeds vol verwachtingen uit naar uw komst en danken u reeds voor het vertrouwen die u in ons stelt.
Indien U dit wenst, kunt U steeds vrijblijvend en op afspraak langskomen om onze zaak te bezichtigen.
Meer inlichtingen? 051/300 306 of info@restaurantretro.be.
met vriendelijke gastro-groeten,
Voorstel 1:
Cava “Montesquius” Brut, Sant Sadurni d’Anoia, método tradicional met seizoenproevertjes
*****
A la minute gerookte en gepekelde Ierse wilde zalm / Green Egg/ soepje van waterkers/ Italiaanse pasta ( aanrader)
of
St-Jacobsoester/ blond gebakken/ zalf van bloemkool/ jus van garnaal/ krokantje van pijlinktvis (+5.00€)
*****
Australische lamsmédaillon/ tijmroom/ mixed boarder van seizoengroentjes/ Affilacress
Of
'Duke of Birkshire' licht gepekeld/ explosie van groentjes/ kruidenkorst/ krielaardappel
******
Rechthoek van fruitgebakje/ witte chocolade/ fruit mix/ glashelder/ bijpassend sausje
*****
Mokka of Mighty Leaf thee/ zoetigheden
Menu : 64,00 € per persoon (56.50 €/7.50 € apero en koffie)
Met aangepaste wijnen : 74,00€ per persoon (56,50 €/17,50 € apero, koffie en wijn)
------------------------------------------------------
Voorstel 2:
Cava “Montesquius” Brut, Sant Sadurni d’Anoia, método tradicional met seizoensproevertjes
*****
Op z’n vel gebakken zeebaars/ bedje van groententegeltjes/ gerookte zalmsliertjes/
Witte wijnsaus
Of
Royale kabeljauw/ op lage temperatuur gegaard/ seizoensstoemp/ witte wijnsaus/ kroepoek
Van saffraan/ kruidenolie en bazielkruid (+3,00 €)
*****
Kwarteltje opgevuld/ seizoengroen/ zalf van bospeen/ erwtscheut
Of
Waaier van eend/ groenteprimeurtjes/ dragonsausje/ scheutjes van crazy pea
******
Moëlleux van ambere chocolade/ houten ring geserveerd/ vanille-ijs/ roodblozende aardbei
Of
Warm appeltaartje volgens zusters Tattin/ vanilleroomijs
*****
Mokka of Mighty Leaf thee/ zoetigheden
Menu : 64,00 € per persoon (56.50 €/7.50 € apero en koffie)
Met aangepaste wijnen : 74,00€ per persoon (51.50 €/17,50 € apero, koffie en wijn)
Voorstel 3
Cava “Montesquius” Brut, Sant Sadurni d’Anoia, método tradicional met seizoensproevertjes
*****
Gebakken zeeduivel/ groene asperges uit Pertuis/ kroepoek van gerookte paprika/ droge Vermouth 'Nouilly Pratt'
Of
Halve Canadese kreeft/ boerenboter met fijne tuinkruiden/ uit de oven(+7,50 €)
Of
Polderaardappel/ Oostendse grijze garnaal/kruidenaardappelstampers/ mousseline/ Rucola (+3,00€)
*****
Het malse van rund/ Höllsteiner/ Waaier van groentjes/ Maldon gerookt zout/ choronsaus/
Retro-frietjes (+5,00 €)
Of
Filet mignon/ à la plancha/ mixed boarder van groentjes/ Béarnaise/ Retro-frietjes
******
Luchtig gebakje ambere chocolade/ bodempje krokante boerenkaramel/
Fruiteilandje fris geserveerd
Of
Krokantje van framboos/ klassiek gebracht/ espuma/ coulis
*****
Mokka of Mighty Leaf thee/ zoetigheden
Menu : 69,00 € per persoon (61.50 €/7.50 € apero en koffie)
Met aangepaste wijnen : 79,00€ per persoon (56,50 €/17,50 € apero,koffie en wijn)
Voorstel 4
Cava “Montesquius” Brut, Sant Sadurni d’Anoia, método tradicional met seizoensproevertjes
*****
Argentijnse Scampi/ slaatje van Belgisch grondwitlof/ Granny Smith’s – appel/ Kerrie/
Kroepoek van gerookte Paprika (+2.00€)
Of
Carpaccio van rund/ extra vièrge olijfolie/ parmezaanse kaas/ krokant slaatje
Of
Vitello tonnato uit Piemonte/ een creatie van Peppe Giacomazza
*****
Waaier van parelhoenfilet/ groenteprimeurtjes/ dragonsausje/ scheutjes van daslook
Of
Kipje uit Bresse/ romig tuinkruidenhartje/ groentenexplosie/ zalf van bospeen (+ 2.00€)
Of
Brasvar-varken/ Op lage temperatuur gegaard en gerookt/ Green Egg/ Roomsaus van Parijse Champignons/ kroketjes
******
Crème brûlée/ grootmoeders wijze/ “on fire” geserveerd
Of
Verrassend gebakje van Origine-chocolades/ krokantje van amandel/ bisquit
*****
Mokka of Mighty Leaf thee/ zoetigheden
Menu : 64,50 € per persoon (57.00 €/7.50 € apero en koffie)
Met aangepaste wijnen : 74,50 € per persoon (57.00 €/17,50 € apero,koffie en wijn)
Voorstel 5 :
Cava “Montesquius” Brut, Sant Sadurni d’Anoia, método tradicional met drie tapas-hapjes
*****
Twister van Nabashigarnaal / in de oven gegaarde zeetong/ witte wijnsaus/ dobbelsteenjes van pijpajuin en radijs
Of
Gebakken ganzenlever/ granny smith’s appel/ gerookte paling/ crumble van parmesan/
Chutney/ toastie (+4,00 €)
*****
Filet d’Anvers van kalf/ seizoengroentjes/ zalf van bospeen/ kalfsjus
Of
Royale kabeljauw/ op lage temperatuur gegaard/ seizoensstoemp/ witte wijnsaus/ kroepoek
Van saffraan/ kruidenolie en bazielkruid (+4,00 €)
of
Filet pur/ Choronsaus/ seizoengroentjes/ Affillacress (+3,50 €)
******
Balkje van ijs/ sorbet van fruit/ intense chocolade/ bodempje van krokant
*****
Mokka of Mighty Leaf thee/ zoetigheden
Menu : 69,00 € per persoon (61.50 €/7.50 € apero en koffie)
Met aangepaste wijnen : 71.50 € per persoon (61.50 €/17,50 € apero,koffie en wijn)
LET WEL! Het is steeds de bedoeling dat het ganse tafelgezelschap dezelfde menu kiest
(voorbeeld zalm uit voorstel 3, de kwartel uit voorstel 2 het fruitgebakje uit voorstel 1)
Voorstel 6 :
Cava “Montesquius” Brut, Sant Sadurni d’Anoia, método tradicional met 3 tapas-hapjes
*****
Tartare van Ierse wilde zalm/ structuren van Agoursis-komkommer/ fleur de sel met nori/
wafeltje van zeealgen
Of
Grijze garnaal anders/ Carpaccio van Coeur de Boeuf/ huisgemaakt garnaalkroketje van hand gepeld/
Oostendse vissoep/ espuma van room (+4,00 €)
*****
Lamsribstukje 'Nieuw Zeeland'/ kruidenkorst/ zalf van bospeen/ tijmroom/ Krielaardappel
Of
Skrei in de oven gegaard/ Mediterraanse stoemp/ witte wijnsaus/ kruidenkorst crostini
of
Filet pur/ Stroganoff/ seizoengroentjes/ Affillacress/ Retro-frietjes (suppl 5€)
******
Balkje van ijs/ sorbet van fruit/ intense chocolade/ bodempje van krokant
*****
Mokka of Mighty Leaf thee/ zoetigheden
Menu : 72,00 € per persoon (64.50 €/7.50 € apero en koffie)
Met aangepaste wijnen : 82,00€ per persoon (59.50 €/17,50 € apero,koffie en wijn)
( Passende wijnen = witte wijn met 1 herbediening bij voorgerecht, rode wijn met 1 herbediening bij het hoofdgerecht, bij het dessert serveren wij géén wijn)
Nog enkele bijkomende suggesties:
Soepen als extra voorgerecht: (met herbediening)
Cappuccino van roodblozende tomaat (11,00 €)
Cappuccino van prei ( 11,00 €)
Soepje van grijze Oostendse garnalen/ rouille/ gegratineerd kaastoastje ( 15.00€)
Voorgerechten: ( vervangend gerecht)
· preskop van geelvintonijn/ Italiaanse pesto, Genova / opgeslagen kruidenroom (2,00€)
· Gegratineerde warme Zeeuwse oesters (8st)/ Champagnesaus/ hemels geserveerd (5,00€)
· Bouilabaisse/zoals te St-Tropez/ kaas/ rouille (4,00)
Hoofdgerechten:(vervangend gerecht)
· Ossehaas/ Rossini/ seizoenweelde/ zalf van bospeen (suppl. 10,00€)
· Waaier van Kalfszweriken/ sausje van Spaanse Xéres/ kruidenaardappeltje (15,00 €)
Nagerechten:
· Warme nagerechten zoals warme appeltaart en Moëlleux kunnen in een ander suggestiemenu opgenomen worden mits supplement van 2 €
· Dame Blanche 2.0/ Klassieker/ Chocoladesaus/ in het huis gedraaid vanilleroomijs
Wij danken u reeds voor uw vertrouwen en kijken alvast uit naar uw komst!
met vriendelijke gastro-groeten,
Guy, Mathieu en zijn team
Betaalvoorwaarden:
Deze menu’s zijn enkel geldig bij betaling op de dag zelf. (Dit kan: contant of bancontact)
Bij afwezigheden of wijziging aantal:
Bij annulatie vanaf 1 dag voor reservatiedatum zijn we genoodzaakt een mise-en-place aan te rekenen.
( 15 € dag voordien, de dag zelf voor 10 uur 25 €, bij afwezig zonder door te geven vooraf rekenen wij de menu volledig aan zonder dranken en wordt deze mee geserveerd aan tafel.of mee gegeven naar huis toe.)
Guy Deneweth en zijn team